Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів

, опубліковано 22 вересня 2022 о 13:29

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що розміри ставок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів встановлені п. 256.3 ст. 256 Податкового кодексу України за заготівлю деревини основних лісових порід -- п.п. 256.3.1 п. 256.3 ст. 256 ПКУ та за заготівлю деревини неосновних лісових порід - п.п. 256.3.2 п. 256.3 ст. 256 ПКУ.

Кабінет Міністрів України щорічно до 01 червня у разі необхідності вносить до Верховної Ради України проект закону про внесення змін до ПКУ щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції, зокрема з рентної плати.
Ставки рентної плати за заготівлю деревини застосовуються з урахуванням розподілу лісів за поясами.

Розподіл лісів за поясами визначений п.256.6 ст. 256 ПКУ :

-     до першого поясу належать усі ліси, за винятком лісів Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей і лісів гірської зони Львівської області;
 -    до другого поясу належать ліси Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей і ліси гірської зони Львівської області.

За заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань, використання корисних властивостей лісів, ставки рентної плати встановлюються обласними та Київською міською радами.

Суми рентної плати обчислюються суб’єктами лісових відносин, які видають спеціальні дозволи та зазначаються в  таких дозволах - п.п. 256.11.1 п. 256.11 ст. 256 ПКУ.

 

Залишаємось на зв’язку:

Контакти гарячих ліній https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast