Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чому застосування РРО є простішим та дешевшим

, опубліковано 22 вересня 2022 о 13:30

Головне управління повідомляє суб’єктів господарювання, що для застосування у своїй діяльності реєстраторів розрахункових операцій вони самостійно  та за  власним бажанням  можуть обрати класичний або програмний РРО, в залежності від своїх потреб.

СГ можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО,  залежно від функціональних потреб та своїх фінансових можливостей.

Програмний РРО має беззаперечні переваги перед класичним, оскільки дозволяє використовувати безкоштовне програмне рішення від ДПС (ПРРО), яке забезпечує функціональні можливості, що відповідають вимогам Закону України №265.

Програмний РРО можна встановити на будь-який гаджет, який підтримує операційну систему Windows чи Android і має підключення до мережі Internet та зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні.

Для програмних РРО передбачено виключно онлайн реєстрацію ПРРО в контролюючому органі.

У процесі використання ПРРО передбачає онлайн передачу (отримання) даних до/від фіскального серверу контролюючого органу.

За запитом користувача в ПРРО  передбачено автоматичне створення Z-звіту (періодичного звіту) засобами фіскального серверу, а передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів.

Здійснення попереднього програмування РРО/ПРРО та створення номенклатури товарів у фіскальній пам’яті реєстраторів не вимагається. Зазначення назви, ціни та кількості товарів (послуг) допускається в момент їх продажу.

ПРРО дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин поспіль та не більше 168 годин протягом календарного місяця), та надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

Залишаємось на зв’язку:

Контакти гарячих ліній https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast