Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині продавали алкоголь і тютюн без ліцензій та РРО

, опубліковано 29 травня 2023 о 14:29

У травні 2023 року співробітники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Київській області провели перевірку одного з магазинів, що на Обухівщині. За результатами встановлено факт здійснення ФОП роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, а також незастосування РРО, що знайшло своє відображення в акті перевірки від 22.05.2023.

Крім цього, здійснено виклик співробітників Національної поліції з метою документування протиправної діяльності.

Відносно ФОП, яка вчинила правопорушення, співробітниками ГУ ДПС у Київській області складено протокол про адміністративне правопорушення від 22.05.2023 за ч.1 ст.155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а працівниками національної поліції за ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлено для розгляду в Києво-Святошинський міськрайонний суд  Київської області. Згідно зі складеним протоколом,  було вилучено з незаконного обігу наявні алкогольні напої та тютюнові вироби на загальну суму понад 20 тис. гривень.

Разом з цим, за здійснення діяльності без відповідних ліцензій та не ведення обліку товарних запасів на місці здійснення розрахунків, до ФОП будуть застосовані штрафні/фінансові санкції в сумі понад 60 тис. гривень.