Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо реєстраторів розрахункових операцій

, опубліковано 29 травня 2023 о 14:30

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що застосування РРО/ПРРО з 01.01.2022 року є обов’язковим для всіх ФОП – платників Єдиного податку 2-4 груп у разі проведення розрахункових операцій за готівкові кошти або по безготівковому розрахунку незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Не застосовувати РРО/ПРРО можуть:

1. ФОП-платники єдиного податку 1 групи.

2. Суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села з використанням РК та КОРО (якщо у торговельному об’єкті не реалізуються підакцизні товари або якщо сільська рада не прийняла рішення про обов’язкове застосування РРО/ПРРО).

3. Суб’єкти господарювання, які отримують кошти за реалізовані товари/послуги виключно за реквізитами розрахункового рахунку (в форматі IBAN), відкритого в установі банку, незалежно від способу оплати покупцем.

Облік товарних запасів можуть не вести

ФОП-платники Єдиного податку 1-4 груп, якщо вони не є платниками ПДВ та/або не реалізують технічно-складні побутові товари, лікарські засоби та вироби медичного призначення, ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів та каміння.

Як зареєструвати програмний РРО?

1. Реєструємо господарську одиницю, де буде використовуватись ПРРО. Повідомляємо про об’єкт оподаткування за ф. № 20-ОПП.

2. Подаємо Заяву про реєстрацію ПРРО за ф. № 1-ПРРО (ф.J/F 1316604) через електронний кабінет/Єдине вікно подання електронної звітності.

3. Реєструємо касира на фіскальному сервері: подаємо Повідомлення за ф. 5-ПРРО (ф.J/F1391802) через Електронний кабінет платника.

4. Завантажуємо програмне забезпечення з офіційного сайту ДПС: tax.gov.ua – банер «Програмні РРО».

5. Вносимо перелік товарів у ПРРО.

6. Відкриваємо робочу зміну на ПРРО: направляємо Повідомлення за ф.J/F 1316801.

7. Завершили робочий день? Закриваємо робочу зміну: формуємо фіскальний звітний чек/фіскальний звіт.