Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 01 липня припинено дію окремих пільг в оподаткуванні ПДВ

, опубліковано 14 липня 2023 о 11:52

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що з 01 липня 2023 року припинено дію окремих норм Податкового кодексу України, відповідно до яких діяли пільгові режими оподаткування у частині ПДВ:

· завершено дію п.82 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ щодо тимчасового, на період дії воєнного стану, але не довше ніж до 1 липня 2023 року оподаткування ПДВ за ставкою 7% операцій з постачання на митній території та ввезення на митну територію України бензинів моторних, важких дистилятів, скрапленого газу, біодизелю, палива моторного альтернативного, що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД, визначеними п. 41 підрозд. 5 розділу ХХ ПКУ, - відновлено оподаткування ПДВ за ставкою 20 % операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території пального (бензинів моторних, важких дистилятів, скрапленого газу, біодизелю, палива моторного альтернативного, що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД, визначеними п. 41 підрозд.5 розд.ХХ ПКУ, нафти або нафтопродуктів сирих, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), які класифікуються за кодами УКТ ЗЕД 2709 00 10 00 та 2709 00 90 00) ( крім випадків, коли такі товари відповідно до ПКУ оподатковуються ПДВ за ставкою 0%),

· завершилася дія карантину, запровадженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 № 338-р «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту в режим надзвичайної ситуації» (із змінами та доповненнями) для запобігання та протидії COVID-19, та скасовано:

- встановлене в п. 71 підр.2 розд. ХХ ПКУ на період з 17 березня по останній календарний день місяця, в якому завершується дія карантину, звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення на митну територію України (а також звільнення від митних платежів) та постачання на митній території України товарів (у т.ч. лікарських засобів, медичних виробів, медичного обладнання), необхідних для запобігання виникненню/поширенню коронавірусу, спеціальний перелік яких визначений постановою КМУ від 20.03.2020 №224; 

- припинено дію п.72 підрозд.2 розд. ХХ ПКУ, згідно з яким операції, передбачені у п.71 підрозд.2 розд. ХХ ПКУ та/або п.п. 197.1.15 п. 197.1 ст.197 ПКУ (надання благодійної допомоги, безоплатне постачання товарів/послуг, тощо), які здійснювалися громадськими об’єднаннями та/або благодійними організаціями під час карантину, не включалися ними при обрахунку загальної суми для цілей обов’язкової реєстрації платником ПДВ. 

Залишаємось на зв’язку: 
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast