Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась онлайн конференція з питань податкового законодавства

, опубліковано 17 вересня 2021 о 10:45

16 вересня у Головному управлінні ДПС у Київській області за підтримки ТВ ВГО «Асоціація платників податків України» Київщини відбулась онлайн конференція «Практичні аспекти застосування податкового законодавства у контексті останніх змін».

Спеціальними учасниками конференції стали Дмитро Михайленко, Голова Комітету підприємців з податкових питань при Торгово-промисловій палаті України та Віталій Смердов, керівник Палати податкових консультантів, заступник голови Комітету підприємців з податкових питань при Торгово-промисловій палаті України.

«Податкове законодавство України є одним із самих складних в правовій системі. Зрозумілість норм та положень податкового законодавства є необхідною передумовою його життєздатності та прийняття до застосування всіма суб’єктами відносин, що виникають в процесі оподаткування», – зазначила заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Валерія Буділовська.

Основними темами, які обговорено на конференції стали: реєстрація податкових накладних в ЄРПН, алгоритм дій платника при зупиненні реєстрації накладних, порядок адміністративного та судового оскарження, огляд податкових перевірок, а також типові помилки, яких припускаються платники податків. Про це докладно розповіли начальники відповідних управлінь Дмитро Немшилов, Дмитро Павлович, Інна Косяченко, та фахівець управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Тетяна Бровко.

Спікерами податкової Київщини, крім іншого, надано вичерпні відповіді на запитання, що онлайн надходили від платників податків-учасників конференції.

Також під час конференції не обійшли увагою актуальне нині питання податкової амністії, деталізовано аспекти кампанії одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб.

«Ураховуючи вимоги сьогодення, розвиток суспільства в цілому, ми розуміємо всю важливість ролі співпраці із платниками податків. Новації законодавства не обійшли і платників податків. Тому, завданням державних органів та їх фахівців наразі є запровадження дієвого механізму роз’яснення податкового законодавства для забезпечення у першу чергу дотримання прав платників податків» – зауважила заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Валерія Буділовська.