Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Встигніть подати декларацію: усвідомлення важливості повної та своєчасної сплати податків – завдання кожного відповідального громадянина!

опубліковано 29 квітня 2021 о 14:48

До Кампанії декларування 2021 Київській області приєднався п’ятиразовий чемпіон України, чемпіон Європи 2000 року, президент Київської обласної федерації Олімпійського тхеквондо, майстер спорту міжнародного класу України з тхеквондо Андрій Страховський, який нещодавно відвідав Ірпінську державну податкову інспекцію ГУ ДПС у Київській області.

Чемпіон та податківці Київської області – Людмила Ступак та Ірина Саєнко – виявились повністю солідарними у тому, що декларування доходів – це необхідна складова цивілізованих відносин між державою та її громадянами. Сплата податків у цілому світі є питанням престижу та честі. Тому, декларувати свої доходи та повною мірою сплачувати податки необхідно, бо змінити життя людей на краще можливо лише маючи стабільний і наповнений бюджет.

Також Андрій Страховський, що брав участь у спортивних змаганнях, які проводилися у різних країнах Європи, зазначив, що усюди для кожного добропорядного громадянина декларування доходів та сплата податків – не тягар чи повинність, а звичайний громадський обов'язок. «Ми усі хочемо жити, як живуть люди у розвинутих країнах Європи, їх життєвий рівень ставимо як приклад для наслідування, але забуваємо, у цих країнах громадяни самі формують свій добробут, який складається із добровільно сплачених податків».

Добровільне декларування доходів – це загальноприйнята практика у всьому світі, яка свідчить про податкову культуру громадян, їх повагу до держави. Ми живемо в Україні, яка є нашою домівкою, а покращення побуту своєї оселі можна тільки шляхом поповнення бюджету. Адже цим ми допомагаємо розвитку країни, розвитку соціальної сфери, удосконаленню інфраструктури Київщини.

Тому Андрій Страховський закликав усіх громадян активніше долучатися до Кампанії декларування доходів отриманих за минулий рік: це стане вагомим внеском у фінансування місцевої бюджетної сфери.