Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси податкової служби та легалізація трудових відносин на зустрічі в Бориспільській ДПІ

, опубліковано 05 липня 2024 о 09:21

В Бориспільській ДПІ відбулася зустріч з суб’єктом господарювання за участі ГДІ відділу надання адміністративних та інших послуг Юлії Бабчинської щодо використання платниками електронних сервісів податкової служби та легалізації трудових відносин.

Юлія Бабчинська поінформувала платника, що найпоширенішим з електронних сервісів ДПС є Електронний кабінет.

Використання електронних сервісів є популярним не тільки при взаємодії платників податків з органами Державної податкової служби України, а також з більшістю державних органів. Електронні сервіси ДПС мають низку переваг: зручність, надійність та захищеність.

Електронний кабінет працює 24/7, крім часу, необхідного для його технічного обслуговування.

Користуючись сервісами «Електронного кабінету», авторизовані платники (доступ з використанням кваліфікованого електронного підпису) у приватній частині ЕК мають можливість дистанційної роботи в режимі онлайн щодо облікових даних платника, подання звітності, реєстрації податкових накладних, сплати податків і зборів, реєстрації ПРРО тощо.

Фахівець податкової також поінформувала платника про те, що до переваг офіційного працевлаштування відносяться в першу чергу економічні й соціальні гарантії: заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника не може бути меншою мінімальної  (ст. 95 КЗпП України);  право на відпустку; право на оплату лікарняного; право на достроковий вихід на пенсію через шкідливі умови праці; право на скорочений робочий день, тиждень через шкідливі умови праці; право не працювати у вихідний і святковий день; право не залучатися до понаднормових робіт без бажання працівника; право на допомогу в зв’язку з безробіттям; право на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; право на захист від незаконного звільнення тощо.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast