Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На підтримку соціальної сфери платники Київщини спрямували 9,3 млрд грн Єдиного внеску

, опубліковано 08 вересня 2022 о 10:24

За період січень-серпень 2022 року на соціальні видатки платники Київської області спрямували 9,3 млрд грн Єдиного внеску. Як зазначила Юліана Козаченко, в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області, такий показник на 11% перевищує надходження відповідного періоду минулого року, що у грошовому вираженні дорівнює 956 млн грн додаткових коштів.

Читати також:

Платники податків Київської області сплатили до місцевих бюджетів 13,1 млрд грн

Внесок платників Київщини до Держбюджету – 9,7 млрд грн за період січень-серпень

Нагадуємо, звичайний розмір ЄВ становить 22 % до визначеної  бази нарахування.

ЄВ для підприємств, установ і організацій, ФОП, у тому числі спрощенців, в яких працюють особи з інвалідністю, встановлюється у розмірі 8,41 %.

ЄВ для підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій осіб з інвалідністю (УТОГ, УТОС), в яких кількість осіб з інвалідністю становить не менш як 50 % загальної чисельності працюючих, і  фонд оплати праці таких осіб становить не менш 25% витрат на оплату праці, встановлюється у розмірі 5,3 % бази нарахування.

ЄВ для підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю, в яких кількість осіб з інвалідністю становить не менш 50% загальної чисельності працюючих, і фонд оплати праці осіб з інвалідністю становить не менш  25 % витрат на оплату праці, встановлюється у розмірі 5,5% визначеної  бази нарахування ЄВ.

ЄВ для резидента Дія Сіті, становить:

- на суму нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", - у розмірі мінімального страхового внеску;

- на суму винагороди ФО за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами, укладеними у порядку, передбаченому Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", - у розмірі мінімального страхового внеску.

 Раніше ми повідомляли, що 02 вересня 2022 року  набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 28.07.2022 № 216 (зареєстрований в Міністерстві юстиції 15.08.22022  за № 914/38250), яким затверджені зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати ЄСВ, затвердженої наказом Мінфіну від 20.04.2015 №449.

Податкова Київщини залишається на зв’язку: для надання консультацій продовжують роботу гарячі лінії. Знайти контакти можна за посиланням https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

Для підтримки співпраці податківців з асоціаціями, спілками, громадськими об’єднаннями, які представляють інтереси платників податків, продовжує роботу Комунікаційна платформа.

Надсилайте на адресу kyivobl.ikc@tax.gov.ua свій запит або звернення з коротким змістом питання та контактами для зворотного зв’язку. З вами зв’яжеться координатор платформи для визначення формату відповіді та дати проведення зустрічі з відповідальними особами структурних підрозділів Головного управління ДПС у Київській області.

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua